Burse - Fonduri mutuale

​Albalact spune că acţiunile răscumpărate vor fi anulate

​Albalact spune că acţiunile răscumpărate vor fi...

Autor: Adrian Cojocar

09.02.2014, 13:32 897

Reprezentanţii producătorul de lactate Albalact Alba Iulia (ALBZ), controlat de omul de afaceri Raul Ciurtin, spun că acţiunile răscumpărate de societate în cadrul ofertei publice care va avea loc în perioada 11 februarie – 3 martie, vor fi anulate, iar capitalul social al companiei va fi redus în consecinţă cu valoarea acestora.

Albalact intenţionează să achiziţioneze în cadrul ofertei un pachet de 3% din acţiuni şi mai deţine de asemenea circa 0,42% din acţiuni ca urmare a achiziţiilor realizate direct de pe bursă la finele anului trecut.

Oferta se ridică la 3,1 mil. lei şi se va derula la un preţ de 0,159 lei/acţiune, cu 6% peste cotaţia anterioară anunţării ofertei, de 0,15 lei/unitate. Dacă oferta va avea succes Albalact ar putea ajunge să deţină 3,42% din propriile acţiuni. Anularea acţiunilor va avea impact pozitiv asupra indicatorilor de evaluare ai companiei pentru că profitul şi afacerile societăţii se va împărţi la un număr mai mic de acţiuni şi acţionari. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO