Albalact: Un motor de creştere sunt magazinele de proximitate

13 aug 2014 Autor: Mădălina Panaete

Irina Măndoiu, şeful comercial al Albalact:
Piaţa lactatelor este destul de stabilă, sunt segmente care scad uşor şi segmente care cresc uşor.

Irina Măndoiu, directorul comercial a Albalact, al doilea cel mai mare producător de lactate de pe plan local, afirmă că în primul semestru consumul de produse lactate a avut o uşoară creştere pe anumite segmente şi că românii nu mai sunt atât de pesimişti.
 
„Piaţa lactatelor este destul de stabilă, sunt segmente care scad uşor şi segmente care cresc uşor. Un motor de creştere pentru piaţa fiscalizată îl reprezintă extinderea retailerilor cu magazine de proximitate, mai ales în urbanul mic, lucru care va atrage, credem noi, consumatorii din pieţe“, a declarat Irina Măndoiu, cea care conduce departamentul comercial al Albalact, companie cu afaceri de 96 mil. euro anul trecut.
 
În ultimii ani, consumul de lactate a fost puternic afectat de scăderea veniturilor românilor, dar şi de piaţa nefiscalizată care reprezintă mai bine din jumătate din consum, conform datelor ZF.
 
În condiţiile în care în primul semestru piaţa lactatelor a fost relativ stabilă, Albalact a încheiat această perioadă  cu o creştere a cifrei de afaceri cu 11,6% comparativ cu aceeaşi perioadă din anul 2013 şi a ajuns la un rulaj de 228,3 milioane de lei (circa 52 milioane de euro), conform celui mai recent raport al companiei. Acest avans s-a datorat în principal creşterii vânzărilor.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.08.2014

 
Cuvinte cheie:
albalact
, magazine
, lactate
, producator
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide