Albalact: Vom fi la cota bursei la începutul lui 2015

14 nov 2014 Autor: Ioana Tudor

Producătorul de lactate Albalact (simbol bursier ALBZ), a treia cea mai mare companie de pe RASDAQ în funcţie de capitalizare, intenţionează să se mute pe piaţa principală a bursei de la Bucureşti, în condiţiile în care piaţa RASDAQ mai are doar un an de viaţă.
 
Albalact are o capitalizare de aproape 175 milioane de lei şi este printre cele mai vizibile companii de pe RASDAQ. Com­pania s-a listat în 1996 în urma procesului de privatizare în masă. Legea care clarifică statutul acestei pieţe a intrat în vigoare luna trecută, iar RASDAQ urmează să îşi înceteze acti­vitatea în decurs de un an. Consiliile de administraţie ale com­paniilor listate pe această secţiune au termen 120 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ pentru a convoca AGA care să ia o decizie privind viitorul pe bursă al „rasdacelor“.
 
„Ne gândim să ne mutăm pe piaţa principală a bursei, la cate­goria a doua, pentru care îndeplinim criteriile tehnice. Urmează să convocăm adunarea generală a acţionarilor şi vom fi pe cota bursei undeva la începutul anului viior“, a afirmat pentru ZF Raul Ciurtin, preşedintele Albalact.
 
El controlează indirect circa 42% din capitalul companiei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.11.2014

 
Cuvinte cheie:
albalact
, bursa
, cote
, crestere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide