Burse - Fonduri mutuale

Albalact: Vom fi la cota bursei la începutul lui 2015

Albalact: Vom fi la cota bursei la începutul lui 2015

Autor: Ioana Tudor

14.11.2014, 00:05 508
Producătorul de lactate Albalact (simbol bursier ALBZ), a treia cea mai mare companie de pe RASDAQ în funcţie de capitalizare, intenţionează să se mute pe piaţa principală a bursei de la Bucureşti, în condiţiile în care piaţa RASDAQ mai are doar un an de viaţă.
 
Albalact are o capitalizare de aproape 175 milioane de lei şi este printre cele mai vizibile companii de pe RASDAQ. Com­pania s-a listat în 1996 în urma procesului de privatizare în masă. Legea care clarifică statutul acestei pieţe a intrat în vigoare luna trecută, iar RASDAQ urmează să îşi înceteze acti­vitatea în decurs de un an. Consiliile de administraţie ale com­paniilor listate pe această secţiune au termen 120 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ pentru a convoca AGA care să ia o decizie privind viitorul pe bursă al „rasdacelor“.
 
„Ne gândim să ne mutăm pe piaţa principală a bursei, la cate­goria a doua, pentru care îndeplinim criteriile tehnice. Urmează să convocăm adunarea generală a acţionarilor şi vom fi pe cota bursei undeva la începutul anului viior“, a afirmat pentru ZF Raul Ciurtin, preşedintele Albalact.
 
El controlează indirect circa 42% din capitalul companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO