Burse - Fonduri mutuale

Albalact vrea să aducă fabrica de brânzeturi Rarăul pe profit

Raul Ciurtin deţine 42,53% din Albalact

Raul Ciurtin deţine 42,53% din Albalact

Autor: Roxana Pricop

24.08.2015, 00:05 617

Producătorul de lactate Alba­lact (simbol bursier ALBZ) vrea să-şi res­tructureze portofoliul de brân­zeturi şi să mărească volumele puse pe piaţă, cu scopul de a aduce pe profit fa­bri­ca de brânzeturi Rarăul din Câm­pulung Mol­dovenesc, în care a investit peste 5 mil. euro, dar care se află pe pier­dere.

Rarăul, o companie neco­tată şi de­ţi­nută în proporţie de 99,01% de Albalact, a terminat pe minus fiecare an după ce a fost preluat de către produ­cătorul de lactate, în 2008. În primul semestru din 2015, fabrica de brân­zeturi din Câm­pulung Moldo­venesc i-a adus grupului pierderi de 2,7 milioane de lei, faţă de 2,89 milioane de lei în prima jumătate a anului trecut.

Fabrica a funcţionat până recent la un grad de utilizare mai mic de 50%, însă grupul şi-a propus să se concentreze de acum pe dezvoltarea liniei de brân­zeturi, după ce în 2014 a cucerit poziţia de lider pe piaţa laptelui.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO