• Leu / EUR4.9132
  • Leu / GBP5.8083
  • Leu / USD4.8027
Burse - Fonduri mutuale

Alegeri cu întârzieri şi scandal la Bursa de la Bucureşti: Acţionarii BVB au ales noul consiliu. Câştigătorii au fost anunţaţi după şapte ore de numărare a voturilor. Lucian Anghel reconfirmat de acţionari în funcţia de preşedinte al BVB

Alegeri cu întârzieri şi scandal la Bursa de la Bucureşti: Acţionarii BVB au ales noul consiliu. Câştigătorii au fost anunţaţi după şapte ore de numărare a voturilor. Lucian Anghel reconfirmat de acţionari în funcţia de preşedinte al BVB

Autor: Roxana Pricop

14.12.2015, 15:16 2022

UPDATELucian Anghel a fost ales pentru un nou mandat de preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti, potrivi unor surse prezente la AGA. El a reuşit să strângă voturile investitorilor instituţionali  - bănci, fonduri de investiţii şi SIF-uri. Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, a fost contracandidatul său.

UPDATE: Este cvorum pentru alegerea preşedintelui. Lucian Anghel şi Dan Paul se duelează pentru cârma BVB

UPDATE: Acţionarii BVB i-au desemnat pe noii administratori: Lucian Anghel, preşedintele în funcţie al BVB,  Otto E. Naegeli (BERD), Robert Pană (susţinut de Swiss Capital), Dan Paul (preşedintele Asociaţiei Brokerilor), Cristi Micu (NBG) , Valerian Ionescu (director de tranzacţionare BCR), Gabriel Marica, Octavian Molnar şi Radu Toia. Noii administratori au fost anunţaţi după şapte ori de la deschiderea şedinţei de AGA.

Adunarea acţionarilor Bursei de la Bucureşti (BVB) pentru alegerea unui nou Consiliu întârzie de peste patru ore, aparent din cauza unor defecţiuni tehnice, iar voturile vor fi numărate manual.

Numărătoarea electronică a voturilor i-a dat ca aleşi pe Cristian Micu, Robert Pană, Lucian Anghel, Octavian Molnar, Pompei Lupşan, Valerian Ionescu, Stere Farmache, Otto E. Naegeli şi Dan Paul.

Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, a contestat însă numărătoarea, din care a reieşit că el a primit numai 230.000 de voturi, argumentând că el însuşi s-a votat cu un milion de voturi.

Numărătoarea va fi reluată manual, au anunţat reprezentanţii Bursei după aproape cinci ore de la începutul şedinţei.

Însă Tudor Ciurezu, preşedintele SIF Oltenia (SIF5), care deţine 5% din acţiunile Bursei de Valori, şi-a exprimat nemulţumirea cu privire la modul în care s-a desfăşurat şedinţa, părăsind sala. Nu este clar acum dacă Adunarea Generală mai are cvorum.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9132
Diferență: 0,1672
Ieri: 4.9050
Azi: 4.8027
Diferență: 0,2547
Ieri: 4.7905
Azi: 5.8083
Diferență: -0,0103
Ieri: 5.8089
Azi: 5.0576
Diferență: 0,5687
Ieri: 5.0290