Burse - Fonduri mutuale

Alegeri cu întârzieri şi scandal la Bursa de la Bucureşti: Acţionarii BVB au ales noul consiliu. Câştigătorii au fost anunţaţi după şapte ore de numărare a voturilor. Lucian Anghel reconfirmat de acţionari în funcţia de preşedinte al BVB

Alegeri cu întârzieri şi scandal la Bursa de la...

Autor: Roxana Pricop

14.12.2015, 15:16 2030

UPDATELucian Anghel a fost ales pentru un nou mandat de preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti, potrivi unor surse prezente la AGA. El a reuşit să strângă voturile investitorilor instituţionali  - bănci, fonduri de investiţii şi SIF-uri. Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, a fost contracandidatul său.

UPDATE: Este cvorum pentru alegerea preşedintelui. Lucian Anghel şi Dan Paul se duelează pentru cârma BVB

UPDATE: Acţionarii BVB i-au desemnat pe noii administratori: Lucian Anghel, preşedintele în funcţie al BVB,  Otto E. Naegeli (BERD), Robert Pană (susţinut de Swiss Capital), Dan Paul (preşedintele Asociaţiei Brokerilor), Cristi Micu (NBG) , Valerian Ionescu (director de tranzacţionare BCR), Gabriel Marica, Octavian Molnar şi Radu Toia. Noii administratori au fost anunţaţi după şapte ori de la deschiderea şedinţei de AGA.

Adunarea acţionarilor Bursei de la Bucureşti (BVB) pentru alegerea unui nou Consiliu întârzie de peste patru ore, aparent din cauza unor defecţiuni tehnice, iar voturile vor fi numărate manual.

Numărătoarea electronică a voturilor i-a dat ca aleşi pe Cristian Micu, Robert Pană, Lucian Anghel, Octavian Molnar, Pompei Lupşan, Valerian Ionescu, Stere Farmache, Otto E. Naegeli şi Dan Paul.

Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, a contestat însă numărătoarea, din care a reieşit că el a primit numai 230.000 de voturi, argumentând că el însuşi s-a votat cu un milion de voturi.

Numărătoarea va fi reluată manual, au anunţat reprezentanţii Bursei după aproape cinci ore de la începutul şedinţei.

Însă Tudor Ciurezu, preşedintele SIF Oltenia (SIF5), care deţine 5% din acţiunile Bursei de Valori, şi-a exprimat nemulţumirea cu privire la modul în care s-a desfăşurat şedinţa, părăsind sala. Nu este clar acum dacă Adunarea Generală mai are cvorum.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO