Burse - Fonduri mutuale

Alexandru Ilisie, OTP AM: Investitorii ar trebuie să aştepte rezultatele financiare pentru S1/2020. Nu există „trigger“ pentru moment

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Liviu Popescu

06.07.2020, 17:10 157

Alexandru Ilisie, director de investiţii al OTP Asset Management, consideră că investitorii ar trebui să aştepte publicarea rezultatelor finan­ciare pentru prima jumătate din 2020 pentru a lua o decizie de investiţie având în vedere faptul că sezonul dividendelor a trecut. Prin urmare, consideră Alexandru Ilisie, la bursa românească nu este momentan „niciun trigger“.

„În ceea ce priveşte Bursa de la Bucureşti, investitorii ar trebui să aştepte rezultatele trimestriale, pentru că, în momentul de faţă, sezonul dividendelor a trecut, mai sunt câteva companii care nu au trecut de data ex-dividend şi nu există absolut niciun trigger în momentul de faţă care să facă acţiunile să se mişte într-o direcţie sau în cealaltă“, spune Alexandru Ilisie la emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi.

În ultimele şedinţe de tran­zacţionare, volumele s-au redus abrupt la bursa de la Bucureşti, fiind chiar şi cu jumătate sub media anului, de circa 47 milioane de lei. Pe de altă parte, indicele principal BET nu a mai avut oscilaţii majore, aşa cum s-a întâmplat de exemplu în primăvara anului 2020. Dar ce ar putea urma în S2/2020 după ce în prima jumătate a anului, Bursa de la Bucureşti a scăzut prin prisma BET cu 14%?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO