Burse - Fonduri mutuale

Alin Brendea, Prime Transaction: O escaladare a crizei politice ar putea produce corecţii pe piaţa locală. Bursa ar putea intra într-o zonă de volatilitate ridicată spre finalul anului

Autor: Eduard Ivanovici

09.09.2021, 09:00 359

Alin Brendea, director general adjunct al companiei de brokeraj Prime Transaction, consideră că luna septembrie, care – din punct de vedere istoric – este cea mai slabă lună din an pentru Bursa de Valori Bucureşti, ar putea fi marcată de trei evoluţii diferite, notând în acest sens fie o posibilă perioadă de stagnare, fie o conso­lidare a evoluţiilor pozi­tive din 2021, fie chiar o uşoară creştere a pieţei locale de capital.

„Fiecare an este diferit, în fiecare septem­brie intrăm cu anumite niveluri ale bursei şi în anumite condiţii de tranzacţionare. Din punctul meu de vedere, intrăm în această lună septembrie cu anumiţi factori care ar putea pleda pentru o continuare a trendului de creştere din piaţa locală. În definitiv, în acest moment avem o creştere a indicelui BET de 1,5% de-a lungul primelor zile ale lunii. Există doi vectori de creştere care ar putea funcţiona“, spune Alin Bren­dea în timpul ediţiei din 8 septembrie a emisiunii ZF Deschide­rea de Astăzi.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO