• Leu / EUR4.9297
  • Leu / GBP5.7419
  • Leu / USD4.6851
Burse - Fonduri mutuale

Alive Capital vinde obligaţiuni verzi de 10 mil. lei pe 3 ani, cu o dobândă semestrială de 8%, pentru achiziţii unităţi de producţie de energie regenerabilă. Urmează listarea

Alive Capital vinde obligaţiuni verzi de 10 mil. lei pe 3 ani, cu o dobândă semestrială de 8%, pentru achiziţii unităţi de producţie de energie regenerabilă. Urmează listarea

Giacomo Billi, acţionar majoritar şi preşedintele consiliului de administraţie al Alive Capital: După ce se închide plasamentul privat va urma listarea obligaţiunilor la BVB, sperăm în scurt timp după ce se va închide plasamentul privat. Intercapital va fi intermediar şi consultant pentru listare.

Autor: Tibi Oprea

30.11.2020, 16:30 527

♦ Intercapital Invest este intermediar şi consultant pentru listare.

Alive Capital, furnizor de energie electrică şi de servicii integrate pentru actorii din piaţa de energie electrică, derulează un plasament privat de obligaţiuni verzi, cu o dobândă anuală de 8%, plătibilă semestrial, prin care vrea să strângă 10 mil. lei de la investitori şi care se va încheia pe 18 decembrie. Proprietarul companiei spune că ulterior plasamentului, obligaţiunile vor fi listate la Bursa de la Bucureşti.

„Plasamentul privat a început lunea trecută, pe 23 noiembrie, iar subscrierea va dura până pe 18 decembrie, adică aproape trei săptămâni. Am pregătit memorandumul şi regulamentul res­pectiv pentru cei interesaţi, unde apare şi planul de afaceri care urmează să fie implementat şi dezvoltat în următorii trei ani, până în 2023.  Cu o bancă ne-ar fi fost mai ieftin, mai uşor nu ştiu, dar totuşi nu ar aduce o valoare adăugată pe termen lung. Din acest motiv am ales să emitem bonduri verzi de 10 milioane de lei pe trei ani, cu o dobândă semestrială de 8%, iar prin atragerea acestor surse vom capitaliza compania pentru achiziţia de unităţi de producţie de energie electrică regenerabilă. După ce se închide plasamentul privat va urma, sperăm în scurt timp, listarea obligaţiu­nilor la BVB. Intercapital va fi interme­diar şi consultant pentru listare“, spune Ciacomo Billi, preşedinte şi acţionar majoritar al companiei, pentru ZF.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9297
Diferență: 0,2297
Ieri:
Azi: 4.6851
Diferență: -1,1228
Ieri:
Azi: 5.7419
Diferență: 0,8536
Ieri:
Azi: 5.0142
Diferență: 0,5051
Ieri: