Burse - Fonduri mutuale

Alphabet, compania-mamă a Google, emite obligaţiuni corporative de 10 mld. dolari pentru achiziţii şi iniţiative ESG

Alphabet, compania-mamă a Google, emite obligaţiuni...

Autor: Tibi Oprea

05.08.2020, 00:00 268

Alphabet Inc. (simbol bursier GOOGL), compania-mamă a gigantului Google, a emis luni bligaţiuni corporative în valoare de 10 miliarde de dolari, reprezentând cea mai mare emisiune de obligaţiuni de până acum a companiei americane, scrie Reuters. 

Din oferta de 10 miliarde de dolari, o tranşă de 1 miliard de dolari cu scadenţa pe cinci ani oferă un cupon (dobândă) de 0,45%, respectiv unul dintre cele mai scăzute cupoane pentru acest tip de obligaţiuni la această maturitate, spun brokerii de la Tradeville. 

Ultima emisiune a companiei, în valoare de 1 miliard de dolari, din mai 2014, oferea un cupon de 1,25%. Din suma totală împrumutată, 4,5 miliarde de dolari obţinute din tranşele cu scadenţa pe 7, 20 şi 40 de ani, vor fi utilizate pentru diverse operaţiuni corporative, inclusiv achiziţii, în timp ce restul de 5,5 miliarde dolari vor fi utilizate în iniţiative ESG (mediu înconjurător, factori sociali şi guvernanţă corporativă n.red.).

Acţiunile Alphabet Clasa A se tranzacţionează în creştere cu 10,7% de la începutul anului, emitentul având 1.000 de miliarde de dolari capitalizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO