Burse - Fonduri mutuale

Alphabet (Google) a atins o valoare de piaţă de 2.000 de miliarde de dolari după ce acţiunile au crescut cu 70% în acest an. Google intră astfel în clubul trilionarilor, condus de Microsoft şi Amazon

Alphabet (Google) a atins o valoare de piaţă de 2.000...

Autor: Tibi Oprea

08.11.2021, 19:26 373

Alphabet, compania mamă a gigantului Google (simbol bursier GOOGL), a atins în premieră o capitalizare de 2.000 de miliarde de dolari în timpul şedinţei de luni, în urma unor creşteri alimentate de o revenire a cheltuielilor pentru reclame în spaţiul digital şi de creşterea afacerilor pe segmentul de cloud, scrie Bloomberg.

Acţiunile GOOGL s-au apreciat de la începutul anului cu 70%, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la Investing.com, fiind performerul acţiunilor de tehnologie în acest an.

Google a atins valoarea de 1 trilion de dolari capitalizare pentru prima dată în ianuarie 2020.

Google a intrat astfel în clubul trilionarilor, unde topul este condus de Microsoft (MSFT), cu o capitalizare de 2,51 de trilioane de dolari şi Amazon, cu o valoare bursieră de 1,78 de trilioane de dolari. Acţiunile Microsoft au un plus de 50,6%, în timp ce acţiunile Amazon (AMZN) înregistrează un avans de 7,7% de la începutul acestui an.

O creştere spectaculoasă a acţiunilor la bursă în 2021 a avut-o şi producătorul de maşini electrice Tesla (TSLA), respectiv 68%, compania condusă de celebrul Elon Musk având 1,19 trilioane de dolari capitalizare.

Facebook, companie care s-a rebranduit recent, numindu-se astăzi Meta Platforms (simbol bursier FB) se apropie de asemenea de pragul de 1.000 de miliarde de dolari capitalizare, având în prezent o valoare bursieră de 948 de miliarde de dolari. Acţiunile FB au plus 24,8% în 2021, arată calculele ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO