Burse - Fonduri mutuale

Alphabet (Google) şi Microsoft, declin de 8% la startul sesiunii de ieri de pe Wall Street. Rezultate sub aşteptări în T3/2022

Business Internaţional

Alphabet (Google) şi Microsoft, declin de 8% la startul...

Autor: Eduard Ivanovici

27.10.2022, 00:00 153

Acţiunile din Statele Unite înregistrau scăderi în primele ore de tranzacţionare ale şedinţei de miercuri din New York după ce rezultatele giganţilor Alphabet – compania-mamă a Google –  şi Microsoft au marcat un început dezamăgitor pentru sezonul de raportări al companiilor incluse în aşa-zisul Big Tech. Indicii S&P 500 şi Nasdaq Composite coborau cu 0,7%, respectiv 1,9% la startul sesiunii de trading de pe Wall Street, conform datelor CNBC. Dow Jones era pe plus cu 0,1%. Acţiunile Alphabet se depreciau cu 8% după ce grupul nu a reuşit să se încadreze în estimările analiştilor privind veniturile, profitul net per acţiune (EPS) şi veniturile din reclamele prezente pe platforma YouTube.

Astfel, unii investitori îşi îndreaptă din ce în ce mai mult atenţia către alte companii tech care se bazează pe nivelul de cheltuieli publicitare. Per total, veniturile Alphabet au crescut cu 7% la 69 de miliarde de dolari, după un plus de 41% în primele nouă luni din 2021.

„Cred că trebuie să privim lucrurile în perspectivă şi să recunoaştem că nimeni nu este imun la această piaţă. Există o încetinire în ceea ce priveşte cheltuielile publicitare din mediul digital”, spune Brenda Vingiello, director de investiţii la compania de consultanţă financiară Sand Hill Global Advisors.

Raportul financiar al Alphabet a afectat inclusiv performanţa altor blue-chip-uri din Statele Unite. Acţiunile Meta Platforms (Facebook) şi Amazon coborau cu 4%, respectiv 4,2% la ora redactării ştirii.

Totodată, Microsoft era pe minus cu 7,7%, după ce gigantul a anunţat venituri din cloud sub aşteptări în raportul pentru T3, în pofida unor venituri şi unui EPS peste prognozele pieţei. Totuşi, estimările companiei pentru actualul trimestru nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor analiştilor intervievaţi de furnizorul de date financiare Refinitiv, scrie CNBC.

În 2022, acţiunile Alphabet şi Microsoft au pierdut 33,7%, respectiv 31%. Prin contrast, indicele Nasdaq Composite al marilor companii tech s-a depreciat cu 30,5%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO