Burse - Fonduri mutuale

Alro şi-a adâncit pierderile, dar speră la o revenire a preţului aluminiului

Alro şi-a adâncit pierderile, dar speră la o revenire...

Autor: Radu Bostan

15.08.2014, 00:05 136
Producătorul de aluminiu Alro Slatina (ALR), controlat de grupul rus Vimetco, a anunţat o pierdere netă ajustată de 80 de milioane de lei (18 milioane de euro) după primele şase luni, perioadă în care preţurile mici ale produselor pe piaţa internaţională şi costul mare al energiei au continuat să apese afacerile companiei, care se află pe pierdere din 2013.
 
Pierderea netă ajustată a Alro a fost de cinci ori mai mare decât cea din perioada similară a anului trecut, când s-a situat la aproape 17 milioane de lei. Acest indicator este calculat prin excluderea influenţei instrumentelor financiare derivate încorporate în contractul de achiziţie a energiei, care fluctuează în funcţie de o serie de variabile, printre care preţul aluminiului şi preţul spot al energiei.
 
Luând în calcul şi aceste instrumente, Alro a încheiat primul semestru cu o pierdere de 128,6 milioane de lei (29 mil. euro), comparativ cu un profit net de 132 milioane de lei în prima jumătate a anului 2013.
 
„Doi factori principali majori au continuat să afecteze rezultatele Alro în primul semestru al acestui an: pe de o parte, piaţa internaţională a aluminiului, unde cererea este încă scăzută, iar, pe de altă parte, la nivel local, ne-am confruntat cu preţuri ridicate ale energiei“, a spus Marian Năstase, preşedintele consiliului de administraţie al Alro, într-un comunicat.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO