Burse - Fonduri mutuale

Alro şi-a ajustat în jos afacerile bugetate pentru 2014 şi aşteaptă pierderi

Alro şi-a ajustat în jos afacerile bugetate pentru 2014...

Autor: Adrian Cojocar

06.05.2014, 00:06 254
Producătorul de aluminiu Alro Slatina (ALR), parte a grupului Vimetco controlat de miliardarul rus Vitali Maşiţki, şi-a rectificat în jos prognozele din bugetul pentru acest an, estimând pentru 2014 o creştere mai mică a afacerilor, de 3,3%, la 604,7 mil. dolari (1,93 mld. lei la cursul actual de 3,2 lei/dolar) şi că-şi va reduce pierderile de trei ori, la 18,3 mil. dolari (circa 58,6 mil. lei), se arată în bugetul companiei care va fi supus aprobării la finele acestei luni.
 
Alro nu a inclus în rezultatul net valoarea instrumentelor financiare derivate încorporate în contractul semnat cu Hidroelectrica pe motiv că acesta distorsionează puternic rezultatele companiei.
 
În debutul anului Alro miza pe o revenire a vânzărilor, la 642 mil. dolari şi un profit de 3,2 mil. dolari, însă ulterior conducerea a luat în calcul taxe mai mari pentru energie estimate pentru acest an, spunând că nu exclude închiderea unor capacităţi de producţie pentru a reduce costurile. „Datorită preţului energiei electrice şi taxelor aferente energiei, producţia de aluminiu electrolitic (estimată pentru acest an - n. red.) este cea mai mică din ultimii zece ani, însă pentru a menţine o producţie de aluminiu turnat s-a trecut la folosirea mai intensivă a deşeurilor rezultate din propriul proces de producţie, cât şi cumpărate din piaţă aproximativ 40% din total deşeuri refolosite“, spun reprezentanţii Alro Slatina.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO