Burse - Fonduri mutuale

Alro Slatina a finalizat procesul de integrare a activităţii de vânzări în structura grupului, prin achiziţia firmei Vimetco Trading SRL de la acţionarul său majoritar, Vimetco PLC

Alro Slatina a finalizat procesul de integrare a...

Autor: Roxana Rosu

24.12.2021, 10:18 717

Alro Slatina a anunţat vineri la BVB că a finalizat procesul de integrare a activităţii de vânzări în structura grupului, prin achiziţia firmei Vimetco Trading SRL de la acţionarul său majoritar, Vimetco PLC şi de la subsidiara acestuia, Vimetco Management Romania.

Tranzacţia, care s-a efectuat la valoarea de piaţă evaluată a societăţii Vimetco Trading, va permite Alro sa-si îmbunătăţească sinergiile dintre activitatea de producţie si cea de vânzare a produselor finite si totodată sa beneficieze de o echipa de vânzări şi marketing cu experienţă, se precizează în comunicatul companiei.

Ca urmare a tranzacţiei, Alro devine asociat cu 100% din capitalul societăţii Vimetco Trading, care începând cu anul 2008 a acţionat in principal ca agent fără reprezentare al Alro pe toate pieţele de produse de aluminiu din lume.

Alro Slatina, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integraţi pe verticală din Europa şi cel mai mare consumator de energie din România, se confruntă cu preţurile extrem de mari de pe piaţa de energie. COmpania a anunţat în urmă cu două zile că nu a luat o decizie cu privire la oprirea temporară a activităţii, dar că ”priveste cu ingrijorare evolutiile recente ale pretului energiei, considerand nivelurile atinse in ultimele zile ca fiind nefundamentate si nesustenabile din punct de vedere economic”. 

Constantin Popescu, preşedintele Sindicatului Liber Aluministul din cadrul Alro Slatina, a declarat anterior pentru ZF că societatea controlată de ruşii de la Vimetco a început un program de închidere totală a activităţii din cauza preţurilor exorbitante din piaţa de energie şi a lipsei energiei din piaţă.

Alro are o capitalizare de 1,3 miliarde de lei şi este controlată în proporţie de 54,2% de grupul rus Vimetco, în timp ce Pavăl Holding, deţinut de fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl, proprietarii Dedeman, deţine 23,2% din capitalul social al companiei. Fondul Proprietatea (FP) are o participaţie de 10,2%.

Acţiunile ALR au scăzut cu 18% de la începutul anului, pe fondul unui rulaj de 62 milioane de lei, conform datelor BVB.



 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO