Burse - Fonduri mutuale

Alro Slatina a luat un împrumut de 60 mil. dolari de la Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre

Alro Slatina a luat un împrumut de 60 mil. dolari de la...

Autor: Roxana Pricop

10.02.2016, 00:00 191

Alro SA (simbol bursier ALR), cel mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, a finalizat un acord de împrumut de 60 de milioane de dolari cu Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB). Acest împrumut permite companiei să continue programul de investiţii pentru 2016, axat pe creşterea eficienţei operaţiunilor, pe reducerea dependenţei energetice şi pe îmbunătăţirea competitivităţii.

„Este foarte important ca în perioadele turbulente de pe piaţă, instituţiile financiare internaţionale, precum BSTDB şi altele, să intervină ca factor suplimentar de stabilizare în special acolo unde sistemul băncilor comerciale are limitări financiare sau limite normative”, a declarat Marian Năstase, preşedintele consiliului de administraţie al Alro.

Compania a garantat împrumutul cu ipoteci imobiliare asupra bunurilor imobile principale, ipoteci asupra drepturilor şi a despăgubirilor din poliţele de asigurare încheiate în legatură cu bunurile companiei care fac obiectul garanţiilor constituite, precum şi ipotecă asupra tuturor acţiunilor la Alum SA deţinute de Alro şi toate acţiunile Conef SA deţinute de Alro. Împrumutul are o maturitate de şapte ani, cu tranşe egale semestriale, începând cu a 24-a lună de la prima utilizare. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO