Burse - Fonduri mutuale

Alro Slatina a scăzut cu 21% în 2020 la Bursă. Sindicat: Fără ajutor de stat, compania se va închide

Alro Slatina a scăzut cu 21% în 2020 la Bursă....

Autor: Liviu Popescu, Tibi Oprea

09.03.2020, 10:30 1442

♦ Alro Slatina a încheiat anul 2019 cu pierderi de 69 milioane de lei la venituri de 2,8 miliarde de lei ♦ Un lider de sindicat susţine că pentru ianuarie şi februarie 2020 Alro Slatina are pierderi de 40 milioane de dolari (170 mil. lei) ♦ „Fără ajutor de stat se va închide“, spune liderul de sindicat ♦ „Am dat o ordonanţă de urgenţă (schemă de ajutor pentru marii consumatori de energie - n. red.) la finalul anului trecut cu condiţie suspensivă, iar acum aşteptăm aprobarea Comisiei Europene“, spune ministrul energiei.

Acţiunile producătorului de aluminiu Alro Slatina (ALR) se tranzacţionează în scădere cu 21% de la începutul anului 2020 la Bursa de la Bucureşti, compania fiind penali­zată de investitori în mare parte din cauza pierderilor înregistrate pe parcursul anului precedent, potrivit datelor agregate de ZF. Acesta este cel mai abrupt declin de la începutul anului 2020 din rândul celor 16 acţiuni ale indicelui principal BET.

Spre comparaţie, indicele, din structura căruia fac parte şi acţiunile Alro Slatina, înregistrează o scădere de 5,3%, dinamică în ton cu pieţele externe, ceea ce arată că acţiunile producătorului de aluminiu scad mai abrupt decât o face bursa de la Bucureşti.

Alro Slatina a închis vineri seară la 1,87 lei pe acţiune, în scădere cu 6,5% faţă de şedinţa precedentă, adică la o valoare de piaţă de 1,33 miliarde de lei. În doar o zi din capitalizarea companiei au fost şterşi circa 100 de milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO