Burse - Fonduri mutuale

Alro Slatina ia locul Vrancart Adjut în unii indici bursieri, iar AAGES Târgu-Mureş intră în BET Plus în locul Rompetrol Well Services

Alro Slatina ia locul Vrancart Adjut în unii indici...

Autor: Dan Grigore Ivan

05.09.2017, 00:05 565

Comisia Indicilor a anunţat că în data de 1 septembrie a hotărât includerea şi excluderea mai multor companii din componenţa a patru indici. Astfel, Alro Slatina a luat locul producătorului de carton Vrancart (VNC) în indicii BET-XT, BET-XT-TR şi BET-BK, formaţi în prezent din 25 de constituenţi.

De asemenea, Comisia Indicilor a mai hotărât în şedinţa din 1 septembrie includerea în indicele BET Plus a celei mai nou intrate companii în arena de tranzacţionare bucureşteană, AAGES Târgu-Mureş (AAG), Alumil (ALU) şi Altur (ALT), în vreme ce Socep Constanţă (SOCP), Rompetrol Well Services (PTR), Şantierul Naval Orşova (SNO), Natura Quattuor Energia (SCPS) şi Boromir Buzău (SPCU) sunt excluse.

„Ponderile simbolurilor din componenţa indicilor, respectiv valorile corespunzătoare factorilor de free float (Ff), factorilor de reprezentare (R ) şi factorilor de corecţie a preţului (Ci) vor fi determinate pe baza numărului de acţiuni şi a preţurilor de închidere înregistrare la finalul şedinţei de tranzacţionare din data de 08 septembrie 2017”, se arată în comunicatul reprezentaţilor BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO