Burse - Fonduri mutuale

Alro Slatina nu este chiar cea mai profitabilă afacere a fraţilor Pavăl la Bursă: minus 60 mil. lei în 2019, chiar şi cu dividende

Alro Slatina nu este chiar cea mai profitabilă afacere a...

Autor: Liviu Popescu

14.11.2019, 07:00 1418

Dragoş şi Adrian Pavăl, acţionarii Dedeman, cea mai puternică afacere antreprenorială românească, au până în prezent un minus de 60 mil. lei la plasamentul pe care aceş­tia l-au făcut în decembrie 2018 la producătorul de aluminiu Alro Slatina (ALR), arată calculele realizate de ZF.

Astfel, în ultima lună din 2018 şi cu doar câteva zile înainte de Ordonanţa 114, fraţii Pavăl au cumpărat prin Pavăl Holding un număr de 166 milioane de acţiuni Alro la preţul de 3 lei pe unitate, investiţie de circa 497 mil. lei. Achiziţia a fost efectuată printr-un plasament privat desfă­şurat de ruşii de la Vimetco - acţionarii majoritari ai Alro.

În prezent acţiunile Alro Slatina se tranzacţionează la 2,18 lei, echivalentul unei investiţii de 361 milioane de lei, deci în scădere cu 136 milioane de lei faţă de cea din iarna anului trecut.

Dar conturile fraţilor Pavăl au fost alimentate în ianuarie 2019 cu dividende de 76 milioane de lei de la Alro Slatina, ceea ce reduce minusul la circa 60 milioane de lei.

Însă nu doar Dedeman este pe minus de pe urma aces­tei oferte, ci şi alţi investitori, în principal administratori ai fondurilor de pensii Pilon II.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO