Burse - Fonduri mutuale

Altă guvernare, alţi oameni: Ministerul Energiei îşi înlocuieşte din nou omul din boardul Petrom, aceasta fiind cea de-a 11-a schimbare din ultimii nouă ani

Altă guvernare, alţi oameni: Ministerul Energiei îşi...

Autor: Roxana Petrescu

12.04.2016, 00:06 805
Dan Manolescu, fost secretar de stat în Mi­nisterul Finanţelor, este propunerea Minis­terului Energiei pentru un loc în consiliul de su­pra­veghere al Petrom, unicul producător de petrol şi gaze din România, acesta urmând să-l înlocuiască din funcţie pe Bogdan-Nicolae Badea, numit de fostul ministru, Andrei Gerea.
 
Consiliul de supraveghere este forul care con­tro­lează deciziile directoratului Petrom, funcţia de mem­bru fiind remunerată cu 20.000 de euro pe an la care se adaugă câte 4.000 de euro pentru fiecare şedinţă. 
 
Surse din Ministerul Energiei, entitate condusă acum de Victor Grigorescu, au con­firmat informaţia, ieri fiind ultima zi în care statul avea posibilitatea de a-şi introduce propunerea pe ordinea de zi a adunării generale a acţionarilor Petrom, care va avea loc în data de 26 aprilie.
 
Dan Manolescu, 39 de ani, a ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul Finanţelor până în toamna anul trecut după ce a fost timp de mai bine doi ani şi jumătate coordonator al procesului de elaborare a legislaţiei, politicilor şi reglementărilor contabile şi fiscale, având o experienţă vastă în domeniul consultanţei fiscale. El s-a implicat în procesul de rescriere a Codului fiscal. Dan Manolescu a preluat poziţia de secretar de stat la Ministerul Finanţelor la începutul anului 2013, fiind propus de PNL Bacău.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO