Burse - Fonduri mutuale

Altur Slatina anunţă că îşi desfăşoară activitatea la capacitate întreagă, după ce compania şi-a suspendat activităţile ca urmare a războiului din Ucraina

Altur Slatina anunţă că îşi desfăşoară...

Autor: Eduard Ivanovici

18.05.2022, 18:44 211

Consiliul de Administraţie al producătorului de piese auto Altur Slatina (simbol bursier ALT) a anunţat că societatea îşi desfăşoară activitatea la întreaga capacitate, conform unui document publicat la Bursă.

Luna trecută, compania a luat decizia de a-şi suspenda temporar activitatea ca urmare a lipsei comenzilor din partea clienţilor externi (ZF Braking Systems Poland şi ZF Automotive Czech), care şi-au redus activitatea de producţie din cauza efectelor provocate de războiul ruso-ucrainean.

După anunţ, acţiunile ALT s-au depreciat cu 10% într-o singură zi. Compania a scăzut pe bursă cu 24% în 2022 şi cu 60% în ultimele 12 luni, arată datele BVB.

Cu o valoare de piaţă de 13,2 milioane de lei, compania este controlată în proporţie de 28,2% de Mecanica Rotes, urmată de Adrian Andrici (27,9%), persoane juridice (24,9%) şi fizice (19%).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO