Burse - Fonduri mutuale

Altur Slatina s-a răzgândit: Consiliul de Administraţie al producătorului de piese auto anunţă că renunţă la deschiderea procedurii insolvenţă

Altur Slatina s-a răzgândit: Consiliul de...

Autor: Roxana Rosu

13.01.2023, 10:03 501

Consiliul de Administraţie al producătorului de piese auto Altur Slatina (simbol bursier ALT) a aprobat în şedinţa de joi, 12 ianuarie, renunţarea la cererea de deschidere a procedurii generale de insolvenţă, după ce conducerea companiei anunţase pe 3 ianuarie că a aprobat intrarea în insolvenţă.

Potrivit unui anunţ publicat vineri la BVB, Consiliul de Administraţie a împuternicit Directorul General să solicite renunţarea la cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă ce face obiectul dosarului cu nr. 3/104/2023 pe rolul Tribunalului Olt.

În data de 12 ianuarie, Tribunalul Olt a pronunţat următoarea soluţie în dosar: “Ia act că debitoarea ALTUR SA a renunţat la cererea de deschidere a procedurii generale de insolvenţă”.

Anul trecut, societatea a anunţat că îşi desfăşoară activitatea la întreaga capacitate, după ce şi-a suspendat temporar operaţiunile ca urmare a lipsei comenzilor din partea clienţilor externi (ZF Braking Systems Poland şi ZF Automotive Czech), care şi-au redus activitatea de producţie din cauza efectelor cauzate de războiul din Ucraina.

Acţiunile ALT, listate pe Piaţa Principală a BVB, au scăzut cu 23% în ultimele 12 luni, pe un rulaj de 886.103 lei. Grupul are o capitalizare de 15 milioane de lei şi este deţinut în proporţie de 28,2% de Mecanica Rotes Târgovişte şi 27,9% de Adrian Andrici.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO