Burse - Fonduri mutuale

Alumil Bucureşti nu mai dă dividende, deşi profitul s-a triplat

Alumil Bucureşti nu mai dă dividende, deşi profitul...

Autor: Ioana Tudor

17.03.2015, 00:02 497

Producătorul de sisteme de aluminiu Alumil Rom Industry Bucureşti (ALU) vrea să sisteze anul acesta distribuţia de dividende şi să reporteze profitul net de 1,7 milioane de lei obţinut în 2014. Propunerea adminis­tratorilor companiei va fi discutată de acţionari într-o AGA programată pentru 17 aprilie.

Compania a obţinut anul trecut profit net de trei ori mai mare decât câştigul de 0,5 mil. lei din 2013, care a fost cel mai slab rezultat din precedenţii cinci ani.

Anul trecut, Alumil a distribuit acţionarilor un dividend brut de 0,64 lei pe acţiune din profitul pe 2013 şi din sumele reportate din anii anteriori, în sumă totală de 26,4 mil. lei. Suma plătită acţionarilor a fost de 20 mil. lei, mai mult de jumătate revenind grupului grec Alumil, care controlează 55,9% din acţiuni. Compania grecească este unul dintre cele mai mari grupuri de extrudare a aluminiului şi de producţie a profilurilor din aluminiu din Europa.

Tot în AGA din aprilie acţionarii vor supune la vot şi bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2015.

În acţionariatul Alumil se află şi preşedintele consiliului de administraţie şi directorul general al companiei din România Michail Sotiriou, care deţine o participaţie de 23,9%.

Ieri după publicarea propunerii de nerepartizare a profitului, titlurile Alumil au scăzut cu peste 4%, până la preţul de 0,9 lei pe acţiune. La această cotaţie, capitalizarea bursieră a companiei este de 28,4 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO