Burse - Fonduri mutuale

Alumil Rom Industry împrumută filiala Alumil MISR din Egipt cu 1 mil. euro pentru capital de lucru: dobândă de Euribor 3M + 3% pe an şi scadenţă la 18 luni

Alumil Rom Industry împrumută filiala Alumil MISR din...

Autor: Tibi Oprea

19.11.2020, 00:00 123

Alumil Rom Industry (simbol bursier ALU), companie care furnizează accesorii din aluminiu, a anunţat la bursă că administratorii societăţii au aprobat acordarea unui împrumut de 1 milion de euro către subsidiara Alumil Misr for Aluminium and Accessories Industry cu sediul în Egipt.

„Subsidiarei Societăţii din Egipt, Societatea ALUMIL MISR FOR ALUMINUM AND ACCESORIES INDUSTRY JSC, cu sediul în Egipt, Cairo, îi sunt necesare fonduri suplimentare cu titlul de capital de lucru, toţi acţionarii acestei societăţi fiind de acord să contribuie prin avansarea sumelor necesare. Societatea ALUMIL ROM INDUSTRY SA România va contribui cu suma de 1.000.000 Euro, împrumut ce va fi acordat pentru capital de lucru pentru o perioadă de 18 luni de la data plăţii, cu dobânda de Euribor 3M Ă 3% pe an, calculată pe baza numărului de zile considerând anul de 360 de zile.

Alumil deţine 40% din capitalul social al MISR Egipt. Pe de altă parte, Alumil Rom Industry este controlată în proporţie de 55,9% de Alumil SA din Grecia, în timp ce Michail Sotiriou are o deţinere de 23,95% din capitalul social. Acţiunile ALU se tranzacţionează în creştere cu 9,5% de la începutul anului, pe fondul unui rulaj de 3,9 milioane de lei, emitentul ajungând la 23,4 milioane de lei capitalizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO