Burse - Fonduri mutuale

Amazon devine cu adevărat o bancă centrală: ”Fabrica de bani” a lui Jeff Bezos a raportat încasări de peste 75 de miliarde de dolari în T1

Amazon devine cu adevărat o bancă centrală: ”Fabrica...

Autor: Ştefan Stan

01.05.2020, 11:38 1300

Amazon şi-a raportat rezultatele trimestriale chiar după finalizarea şedinţei detranzacţionare, arătând impactul real al pandemiei asupra operaţiunilor gigantului american.

Potrivit raportărilor financiare, veniturile Amazon în T1 au fost de 75,45 miliarde de dolari. Deşi veniturile Amazon au depăşit estimările analiştilor, compania a anunţat că este posibil să piardă bani în T2 din cauza pandemiei, potrivit CNBC. 

Acţiunile Amazon au scăzut cu 5% după finalizarea şedinţei. Cea mai mare veste venită aseară a fost că Amazon plănuieşte să îşi cheltuiască aproape tot profitul de aproximativ 4 miliarde de dolari în răspuns la pandemia de coronavirus. Asta înseamnă sute de milioane de dolari folosiţi pe teste pentru angajaţi şi extinderea reţelei de livrare. 

Jeff Bezos, fondatorul Amazon, rămâne în continuare de departe cel mai bogat om din lume, cu o avere de 149 de miliarde de dolari. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO