Americanii de la Franklin Templeton au scos la vanzare doar în ultimele trei luni 60% din Fondul Proprietatea pentru 6,5 mld. lei

19 sep 2017 Autor: Liviu Popescu

♦ Austriecii de la Ithuba Capital, pentru care a lucrat şi Sergiu Manea, şeful BCR, sunt consultanţi în tranzacţii cu active ale Fondului de 2,9 mld. lei ♦ Citi şi UBS pot bifa vanzarea Hidroelectrica, tranzacţie de 3,4 mld. lei

Americanii de la Franklin Templeton, admi­nistratorii Fondului Proprietatea (FP), al doilea cel mai lichid emitent de la BVB, au anunţat din iulie încoace exit-uri din companii romaneşti care echivalează cu 61% din activul net al Fondului, ceea ce ridică lichidările la circa 6,5 mld. lei, potrivit calculelor ZF pe baza rapoartelor semestriale ale fondului.

Austriecii de la Ithuba Capital, companie de consultanţă pentru care a lucrat şi Sergiu Manea (2010-2012), şeful BCR, cea mai mare bancă din Ro­ma­nia în funcţie de activele gestionate, au fost angajaţi de americani pentru vanzarea participaţiilor la Engie şi Enel deţinute de Fondul Proprietatea, tranzacţii estimate la circa 3 mld. lei, adică jumătate din total.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.09.2017

 
Cuvinte cheie:
Americanii
, Franklin Templeton
, Fondul Proprietatea
, actiuni
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide