Burse - Fonduri mutuale

Americanii sună retragerea. Fondul Elliot a vândut 4,2% din Fondul Proprietatea de la începutul acestui an. De la începutul anului acţiunile FP au crescut cu 15%, sub indicele BET (20%)

Americanii sună retragerea. Fondul Elliot a vândut 4,2%...

Autor: Dan Grigore Ivan

23.05.2017, 00:07 1421

Fondul american de investiţii Elliot, cel mai mare acţionar al Fondului Proprietatea, a vândut prin intermediul Man­chester Securities Corp aproximativ 425 de milioane de acţiuni la fond de la începutul acestui an, adică 4,2% din capitalul social, potrivit calculelor ZF.

Americanii au încasat aproximativ 374 mil. lei din tranzacţii realizate atât pe piaţa bursieră de la Bucureşti, cât şi pe cea de la Londra, de unde rezultă un preţ mediu de 0,88 lei pe acţiune în circa 20 de tranzacţii.

Cea mai mare parte a acţiunilor este posibil să fi fost răscumpărată de Fondul Proprietatea, în condiţiile în care chiar americanii forţează plăţile către acţionari, care presupun vânzare de active din portofoliu pentru a obţine cash. Recent Fondul Proprietatea a anunţat că a scos la vânzare filialele ale Electrica pe care le estimează la 887 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO