Burse - Fonduri mutuale

Analiştii dau „buy“ la Fondul Proprietatea şi se aşteaptă la un preţ de un leu/acţiune

Analiştii dau „buy“ la Fondul Proprietatea şi se...

Autor: Roxana Pricop

28.01.2015, 09:10 1806

Analiştii recomandă achiziţiile de acţiuni la Fondul Proprietatea (FP). Ei se aşteaptă ca fondul să accelereze vânzările de active din portofoliu pentru a atinge ţinta de 15% la discountul de tranzacţionare. Primele pe lista de lichidare ar putea fi acţiunile deţinute la distribuţiile Enel, potrivit analiştilor.

Acţiunile Fondului Proprietatea se tranzacţionează la o cotaţie de 0,85 lei/titlu, cu 28% mai puţin decât valoarea unitară a activului net. În ultimele două luni, acţiunile FP au intrat pe o pantă descedentă din cauza scăderii acţiunilor Petrom, cea mai mare deţinere din portofoliul fondului. Acţiunile Petrom au fost trase în jos de prăbuşirea barilului de petrol. Astfel că impactul răscumpărărilor de acţiuni făcute de FP a fost destul de redus în piaţă. Fondul va încheia în circa o săptămână cel de-al patrulea program de răscumpărări, program care a vizat achiziţia a peste 970 milioane de acţiuni proprii.

Franklin Templeton, administratorul activelor de 13,24 miliarde de lei ale fondului, trebuie să reducă discountul de tranzacţionare la 15%, cât este ţinta cerută de fondul american de hedging Elliott, cel mai mare acţionar al FP. Intervalul de timp este însă scurt pentru că pe 15 iulie are loc prima evaluare a administratorului.

Aplicând un discount de 15% celei mai recente valori unitare a activului net, de 1,2125 lei de la 31 decembrie 2014, ar rezulta o cotaţie de 1,03 lei pe acţiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO