Burse - Fonduri mutuale

Analiştii de la BT Capital Partners menţin preţul ţintă de 0,6 lei pe acţiunile Aquila, cu 10,7% sub preţul actual de tranzacţionare Marjele brute, sub presiunea creşterilor înregistrate de costuri

Analiştii de la BT Capital Partners menţin preţul...

Autor: Eduard Ivanovici

13.03.2023, 07:37 906

2023 oferă mai puţine oportunităţi de îmbunătăţire a marjelor.

BT Capital Partners, divizia de brokeraj a Băncii Transilvania, vede în continuare acţiunile companiei de distribuţie şi logistică Aquila Part Prod (simbol bursier AQ) la 0,607 lei pe unitate, menţinând între timp ratingul de tip neutru, acordat societăţii la finele lunii octombrie 2022.

Ratingul implică o evoluţie cuprinsă între minus 15% şi plus 15% pentru acţiuni în următoarele 12 luni, iar targetul este cu 10,7% sub preţul actual de tranzacţionare, respectiv 0,68 lei pe acţiune, reiese din cel mai recent raport de analiză al BP CP.

Recomandarea vine în contextul în care Aquila a publicat un profit net de 85 de milioane de lei în 2022, cel mai bun rezultat de la înfiinţarea companiei, în urcare cu 20% faţă de anul precedent. În plus, veniturile au urcat cu 15%, la 2,21 mld. lei. Managementul susţine că evoluţia vânzărilor a fost influenţată mai puţin de volume şi mai degrabă de creşterile de preţuri.

„În 2023, compania se aşteaptă în continuare la o creştere a preţurilor din partea furnizorilor, ceea ce ar putea determina Aquila să ma­joreze preţurile bunurilor vândute către propriii consumatori“, se arată în analiză.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO