Burse - Fonduri mutuale

Analiştii Erste: Cele mai interesante acţiuni din România sunt Transgaz şi Romgaz

Henning Esskuchen, director pentru CEE Equity Research în cadrul Erste:

„Principalul motor de creştere pentru piaţa românească rămâne randamentul ridicat al dividendelor“

Henning Esskuchen, director pentru CEE Equity Research în cadrul Erste: „Principalul motor de creştere pentru piaţa românească rămâne randamentul ridicat al dividendelor“

Autor: Roxana Pricop

24.04.2015, 00:08 1522

Analiştii de la Erste Group con­sideră că, în mo­men­tul de faţă, cele mai interesante acţiuni din România sunt cele ale Trans­gaz (TGN) şi Romgaz (SNG), sus­ţinute de randamentele solide ale divi­dendelor de 8-9%, profitabilitate sta­bilă şi de un flux de informaţii po­zi­tive anticipate pe termen scurt şi mediu.

Bursa de la Bucureşti a avut o evoluţie modestă în acest an, raportând un plus 5%, mare parte din creştere datorându-se unei reveniri în primele săp­tămâni ale lunii aprilie. Spre comparaţie, bursa din Varşovia are un avans de 8,8% în acest an, bursa din Budapesta a urcat cu 32%, iar bursa din Viena a accelerat cu 21%.

Din rândul acţiunilor lichide de la bursa din Bucureşti, titlurile bancare, BRD şi Banca Transilvania, au fost prin­cipalii contributori la performanţa pieţei, cu creşteri de până la 30%, în timp ce acţiunile OMV Petrom (SNN), care au scăzut cu 6,2%, şi cele ale Nuclearelectrica (SNN), care s-au depreciat cu 3,8%, au avut cea mai slabă evoluţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO