Burse - Fonduri mutuale

Analiştii Erste: Cele mai interesante acţiuni din România sunt Transgaz şi Romgaz

Analiştii Erste: Cele mai interesante acţiuni din România sunt Transgaz şi Romgaz

Henning Esskuchen, director pentru CEE Equity Research în cadrul Erste: „Principalul motor de creştere pentru piaţa românească rămâne randamentul ridicat al dividendelor“

Autor: Roxana Pricop

24.04.2015, 00:08 1515

Analiştii de la Erste Group con­sideră că, în mo­men­tul de faţă, cele mai interesante acţiuni din România sunt cele ale Trans­gaz (TGN) şi Romgaz (SNG), sus­ţinute de randamentele solide ale divi­dendelor de 8-9%, profitabilitate sta­bilă şi de un flux de informaţii po­zi­tive anticipate pe termen scurt şi mediu.

Bursa de la Bucureşti a avut o evoluţie modestă în acest an, raportând un plus 5%, mare parte din creştere datorându-se unei reveniri în primele săp­tămâni ale lunii aprilie. Spre comparaţie, bursa din Varşovia are un avans de 8,8% în acest an, bursa din Budapesta a urcat cu 32%, iar bursa din Viena a accelerat cu 21%.

Din rândul acţiunilor lichide de la bursa din Bucureşti, titlurile bancare, BRD şi Banca Transilvania, au fost prin­cipalii contributori la performanţa pieţei, cu creşteri de până la 30%, în timp ce acţiunile OMV Petrom (SNN), care au scăzut cu 6,2%, şi cele ale Nuclearelectrica (SNN), care s-au depreciat cu 3,8%, au avut cea mai slabă evoluţie.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO