Burse - Fonduri mutuale

Analiştii Erste văd un potenţial limitat de „upside“ pentru acţiunile Petrom. „Preţul din piaţă reflectă deja valoarea reală“

Tamás Pletser, analist financiar la Erste Group

Vedem acţiunile OMV Petrom ca un pariu pe economia României şi pe revenirea preţurilor la hidrocarburi. Previzionăm intensificarea activităţii economice în România şi cotaţii în creştere la petrol.

Tamás Pletser, analist financiar la Erste Group Vedem acţiunile OMV Petrom ca un pariu pe economia României şi pe revenirea preţurilor la hidrocarburi. Previzionăm intensificarea activităţii economice în România şi cotaţii în creştere la petrol.

Autor: Radu Bostan

31.07.2015, 00:08 1362

Analiştii grupului finan­ciar austriac Erste, pro­prie­tarul celei mai mari bănci lo­cale, BCR, văd un po­ten­­ţial limitat de câştig din evoluţia acţiunilor OMV Petrom (sim­­bol bursier SNP) şi le re­co­mandă in­ves­­titorilor să-şi menţină ne­schimbate po­­ziţiile în producătorul de petrol şi gaze.

Preţul ţintă dat de analiştii Erste pentru acţiunile Petrom este de 0,3964 lei/ac­ţiune, cu doar 1,5% mai mare de­cât preţul la care se tranzacţionau ieri pe bursa de la Bucureşti şi cu 3% sub cotaţia de la începutul anului. Petrom ar urma să încheie trimestrul al doilea cu profit net de 440 milioane de lei, cu 26% mai mare decât rezultatul din pri­mul trimestru şi cu 41% mai mare în ter­meni anuali, potrivit estimărilor Erste într-un raport publicat pe 23 iulie.

Petrom îşi va anunţa rezultatele se­mes­­triale pe 12 august la ora 8.30, îna­in­te de deschiderea bursei. Acţiunile SNP sunt în scădere cu 4% de la înce­pu­tul anului, fără a lua în calcul dividendele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO