Burse - Fonduri mutuale

Analistii Intercapital: Sunt 60% sanse ca Bursa sa mai creasca

11.04.2010, 23:06 18

Analistii casei de brokeraj Intercapital Invest si-auimbunatatit asteptarile de crestere a Bursei, considerand ca sunt60% sanse ca piata sa inregistreze o crestere de acum incolo si dauo probabilitate de numai 10% ca perioada urmatoare sa fiecaracterizata de scaderi importante.

"La valorile curente, indicele BET se situeaza in continuare cu44% sub maximele anului 2007.

Prin urmare exista potential pentru reducerea acestui decalaj,cu atat mai mult cu cat rezultatele financiare ale emitentilor suntsi ele pe un traseu ascendent. Pe fondul optimismului de pe pietedin ultimele luni, posibilitatea unei scaderi importante ramaneredusa pe termen scurt si mediu", considera analistii IntercapitalInvest.

Pentru investitorii care vor sa faca investitii pe Bursa pentruo perioada de 3-12 luni, casa de brokeraj recomanda alocarea uneiponderi de 60-70% in actiuni, iar restul in instrumente cu venitfix.

Printre aspectele pozitive vazute de analistii Intercapitalprivind investitiile pe Bursa se numara faptul ca suntem lainceputul unei perioade de revenire din recesiune, ce poate fiexploatata de investitori, ca bursele internationale confirma untrend ascendent care continua de peste un an, iar Bursa de laBucuresti, cel mai probabil, va continua sa se coreleze cu restulpietelor externe.

Acestia mai noteaza ca avansul Bursei din acest an a fostsustinut si la nivelul volumelor, rulajul mediu al tranzactiilorurcand cu 50% fata de aceeasi perioada din 2009.

Printre riscurile care planeaza asupra investitiilor bursiere senumara deficitul bugetar ridicat al Romaniei, care ar putea franacrestea economica, problemele din tari precum Grecia, Portugaliasau Irlanda sau faptul ca actiunile lichide de la Bursa s-auapreciat puternic in ultimele luni, ajungand in jurul valorii lor"corecte", apreciaza analistii Intercapital Invest.

Totodata, acestia mai spun ca neaprobarea majorarii pragului dedetinere la SIF-uri ar putea afecta negativ evolutia pietei de laBucuresti.

Conform analizei elaborate de Intercapital Invest, ce utilizeazaModelul FED pentru evaluarea si estimarea indicilor oficiali aiBVB, indicele BET are un potential de crestere pana la 7.061 depuncte la sfarsitul anului, reprezentand o crestere cu 15,5% fatade valoarea de inchidere de vineri si o crestere cumulata de 50,5%fata de sfarsitul anului precedent.

Pe termen scurt, analistii Intercapital recomanda speculatiiagresive si plasarea a 70-80% din portofoliu in actiuni, strategiecare implica insa si un grad ridicat de risc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO