Burse - Fonduri mutuale

Analiştii văd un plus de 15% la profitul trimestrial al Petrom

Analiştii văd un plus de 15% la profitul trimestrial al...

Autor: Radu Bostan

27.07.2015, 00:07 1251

OMV Petrom (simbol bursier SNP), cea mai mare companie listată la bursa din Bucureşti, cu o capitalizare de 22 mld. lei, este aşteptată să anunţe un profit net de aproape 500 mil. lei în al doilea trimestru, cu 15% mai mare decât rezultatul din T1, datorită revenirii uşoare a preţului petrolului în această primăvară, potrivit analiştilor financiari contactaţi de ZF.

Aceştia estimează o contribuţie pozitivă a activităţii de rafinare şi distribuţie de carburant. Comparativ cu anul trecut, profitul Petrom ar urma să fie cu circa 40% mai mic (după eliminarea cheltuielilor nerecurente), din cauza ieftinirii petro­lului cu circa 44%. Diferenţa de la un an la celălalt va fi însă semnificativ redusă faţă de primul trimestru din 2015, când profitul a scăzut cu 60% pe fondul ieftinirii petrolului cu 50%.

„Ar fi de aşteptat ca profitul net al companiei să se situeze între 400 şi 500 mil. lei, în funcţie de preţul mediu realizat efectiv la carburanţi şi de amploarea reducerilor de chel­tuieli“, spune Marius Pandele, analist la Prime Transaction. OMV şi Petrom îşi vor anunţa rezultatele semestriale pe 12 au­gust. Acţiunile SNP sunt în scădere cu 4,4% de la începutul anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO