Burse - Fonduri mutuale

Analiza companiilor din indicele bursier BET: astăzi, MedLife. Multiplii de tranzacţionare, emitenţi din acelaşi sector din regiune şi comparaţia cu aceştia, preţuri ţintă şi perspective

Analiza companiilor din indicele bursier BET: astăzi,...

Autor: Liviu Popescu

28.09.2021, 07:33 1368

♦ Pe baza rezultatelor financiare din ultimele 12 luni, acţiunile MedLife se tranzacţionează la 24 septembrie la un multiplu PER (price earning ratio) de 20,8x şi la un multiplu Price/Sales (P/S) de 1,82x.

Ziarul Financiar continuă seria de articole prin care anali­zează pe baza multiplilor de tranzac­ţionare, ai celor mai recente rezultate financiare dar şi prin prisma comparaţiei cu companii din acelaşi sector de activitate din regiune (PEERS), emitenţi din structura indicelui principal BET. Pentru astăzi, MedLife (M), cel mai mare furnizor de servicii medicale private.

Pe baza rezultatelor financiare din ultimele 12 luni, inclusiv cele la S1/2021, respectiv 680 mil. lei afaceri şi 72 mil. lei profit net la nivel de grup, acţiunile MedLife se tranzacţionează la 24 septembrie la un multiplu PER (price earning ratio) de 20,8x şi la un multiplu Price/Sales (P/S) de 1,82x.

Printre companiile din regiune din acelaşi sector de activitate se numără Rhoen Klinikum AG (Germania) cu un nivel PER de 76x şi P/S de 0,77x, Orpea (Franţa), cu 35x şi 1,6x, Medicover (Suedia) cu un nivel PER de 44x şi P/S de 1,52x, potrivit datelor agregate de BT Capital Partners transmise la solicitarea ZF. În tabelul din acest material pot fi consultate companiile din acelaşi sector de activitate ca şi MedLife cât şi multiplii de tranzacţionare pe baza rezultatelor financiare din ultimele 12 luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO