Burse - Fonduri mutuale

Analiză ZF. Chiar şi cu un randament de 40% în 2019, Bursa de la Bucureşti este pe locul doi în UE: grecii sunt campioni

Autor: Tibi Oprea , Liviu Popescu

07.11.2019, 00:00 47

♦ Polonezii sunt pe penultimul loc în Uniunea Europeană, cu un minus de 3,6% ♦ Bursa de la Sofia este pe ultimul loc, cu o pierdere a indicelui principal de 6,3%.

Chiar şi cu un randament de 40% livrat investito­rilor în primele zece luni din 2019, ceea ce ar face invidioase pieţe de capi­tal mult mai dez­vol­tate, bursa de la Bu­cureşti este a doua cea mai perfor­mantă din Uniunea Euro­peană, arată datele agregate de ZF din platforma Bloomberg.

Astfel pe primul loc în analiza ZF este poziţionată bursa de la Atena, cu un un plus de 48%. Şi în cazul bursei elene evoluţia indicelui principal este calculată pe baza randamentul divi-den­delor plătite de marile companii.

Pe de altă parte, bursa de la Varşo­via, cea mai mare din regiune în funcţie de capitalizare, este pe minus de la începutul anului 2019, iar bursa de la Sofia se poziţionează pe ultimul loc, cu o scădere de 6,3%, arată datele agre­gate de ZF din platforma Bloomberg. Prin urmare, dinamica individuală a fiecărui indice bursier în 2019 reflectă în mare parte mai degrabă factorii de natură internă ai economiei respective, decât cei din exterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO