Burse - Fonduri mutuale

Andrei Cionca, Impetum Group, despre reticenţa privind listarea la bursă: Mulţi antreprenori se comportă cu societăţile ca şi cum ar fi propriul lor buzunar. Pe lângă problema de transparenţă, antreprenorii nu par să cunoască suficient mecanismele bursei

Andrei Cionca, CEO al Impetum Group

Andrei Cionca, CEO al Impetum Group

Autor: Eduard Ivanovici

19.04.2022, 07:38 336

În prezent, există o mulţime de companii româneşti care ar merita să fie listate la Bursa de Valori Bucureşti, dar care nu se îndreaptă momentan către piaţa locală de capital, spune Andrei Cionca, CEO al Impetum Group, prezent în cadrul ZF Romanian Capital Market Summit 2022.

„Avem discuţii cu foarte mulţi antreprenori români în această încercare de a vedea care este limita. De aici am plecat – mulţi antreprenori se comportă cu aceste companii ca şi cum ar fi propriul lor buzunar şi atunci evident că este o problemă de transparenţă, adică să fac ce vreau în propria mea companie, fără să dau socoteală şi altora“, explică CEO-ul Impetum, grup care reuneşte brandurile CITR, ROCA şi Roca X.

Totodată, Andrei Cionca subliniază faptul că, de multe ori, antreprenorii nu cunosc beneficiile pe care le implică listarea la bursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO