Burse - Fonduri mutuale

Andrei Nedelcu, Erste AM: Am observat o cerere mai mare pentru fondurile de acţiuni sau pentru cele care au o componentă de acţiuni, în special în a doua jumătate a anului 2020

Andrei Nedelcu, Erste AM: Am observat o cerere mai mare...

Autor: Liviu Popescu

17.02.2021, 10:47 407

Andrei Nedelcu, director de investiţii al Erste Asset Management, cel mai mare administrator de fonduri mutuale din România, spune că la nivelul administratorului a observat o cerere mai mare pentru fondurile de acţiuni în a doua jumătate a anului 2020, şi scădere pe partea de obligaţiuni, un trend încurajator într-un mediu de dobânzi scăzute.

“La nivelul companiei noastre, am observat o cerere mai mare pentru fondurile de acţiuni sau pentru cele care au o componentă de acţiuni, în special în a doua jumătate a anului. Am înregistrat scăderi ca şi număr de investitori, dar şi ca active, pe fonduri de obligaţiuni din cauza volatilităţii pe această piaţă”,  spune Andrei Nedelcu la conferinţa “Cum au evoluat fondurile de investiţii într-un an pandemic. Dezbatere cu administratorii de fonduri de investiţii”, organizată miercuri de BVB.

Dar este încurajator să vedem acest trend al investitorilor care se mută încet încet spre fondurile cu o componentă de acţiuni, adaugă el.

“Este un trend care se întâmplă în ţările dezvoltate de mulţi ani. Avem un mediu de dobânzi scăzute care aduce nevoia de a introduce ceva risc în portofoliile noastre personale pentru a ne putea păstra puterea de cumpărare”.

La final de 2020 numărul de investitori în fonduri mutuale de acţiuni, la nivel de industrie, era de 17.028 de investitori, faţă de 14.463 în decembrie 2019. Pe de altă parte, investitorii în fonduri de obligaţiuni au cresscut de la 215.199 de persoane la 218.560 de investitori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO