Burse - Fonduri mutuale

Andrei Rădulescu, senior economist Banca Transilvania: Curba randamentelor la titlurile de stat s-a deplasat în jos, în linie cu pieţele internaţionale

Andrei Rădulescu, senior economist Banca Transilvania:...

Autor: Roxana Rosu

26.02.2018, 11:23 381

Piaţa titlurilor de stat din România a reacţionat la climatul macro-financiar extern şi se observă declinul ratelor de dobândă, evoluţie convergentă cu cele din pieţele internaţionale, care poate fi interpretată sub forma unei ajustări după dinamica din săptămânile anterioare, comentează Andrei Rădulescu, senior economist Banca Transilvania.

Practic, reintensificarea percepţiei de risc investiţional a condus la redirecţionarea fluxurilor de capital dinspre acţiuni spre titluri de stat.

Curba randamentelor s-a deplasat în jos în medie cu patru puncte bază (rata de dobândă la 10 ani în scădere cu 1.3%, la 4.51% - minimul de la începutul lunii).

Spread-ul de dobândă s-a ajustat cu 2.2% la 2.46 puncte procentuale, cel mai mic nivel din ultimele cinci săptămâni.

Ministerul de Finanţe a atras săptămâna trecută 575 milioane lei prin obligaţiuni cu scadenţa octombrie 2020 şi 482.1 milioane lei prin titluri scadente în aprilie 2023, la costuri medii anuale de 3.51%, respectiv 4.21%.

Pentru ultima săptămână din februarie statul a programat o licitaţie cu titluri scadente în iulie 2027, în vvolum de 230 milioane lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO