Burse - Fonduri mutuale

Anodin Assets, societate deţinută de Ileana Moţoc, şi-a majorat cu 5,5% deţinerea la Prebet Aiud, până la 21,6%: investiţie de 9,3 mil. lei

Anodin Assets, societate deţinută de Ileana Moţoc,...

Autor: Iulian Tenchiu

01.10.2020, 15:26 535

Prebet Aiud (simbol bursier PREB), producător de prefabricate din beton armat şi precomprimat, a anunţat miercuri la Bursă că Anodin Assets, societate deţinută aproape integral de Ileana Moţoc, şi-a majorat deţinerea cu 5,5%, până la 21,64% din capitalul social al companiei.

Anterior dăţii de 30 septembrie 2020, Anodin Assets deţinea 16,11% din Prebet Aiud. Până ora redactării acestei ştiri, vânzătorul pachetului de acţiuni nu a fost anunţat.

Astfel, valoarea investiţiei Anodin Assets la Prebet Aiud a urcat de la 6,9 milioane de lei la 9,26 de milioane de lei, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza preţului de închidere al unei acţiuni din 30 septembrie.

Cel mai mare acţionar al Prebet Aiud este Liviu Hagea, cu un pachet de 30,9% din numărul de acţiuni, în timp ce al doilea cel mai mare acţionar este Anodin Assets, iar Acord Construct Alt din Bistriţa este al treilea cel mai mare acţionar, cu 12% din capitalul social.

De la începutul anului, acţiunile PREB înregistrează o creştere de 53,5%, pe fondul unui rulaj de 11,5 milioane de lei, emitentul ajungând la 42,7 milioane de lei capitalizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO