Burse - Fonduri mutuale

Antibiotice Iaşi vrea să ia un credit de 30 mil. lei de la UniCredit Bank

Antibiotice Iaşi vrea să ia un credit de 30 mil. lei de...

Autor: Liviu Popescu

11.07.2016, 00:02 301

Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi (ATB), companie cu capitalizare de 328 mil. lei, cheamă ac­ţionarii pe 11 august pentru a aproba contractarea unei facilităţi de credit multivalută de 30 mil. lei (6,7 mil. euro) de la UniCredit Bank, un jucător de top cinci din sistem.

Recent, compania a anunţat că a livrat o cantitate „record“ de produse injectabile în SUA, cea mai mare eco­nomie la nivel mondial, cu o valoare totală de 3,4 mil. do­lari. În 2015 s-a finalizat procedura de autorizare pe piaţa SUA a unui produs fabricat de compania din Iaşi, ceea ce creează oportunităţi de creştere a exportului pe această piaţă.

În raportul de buget şi venituri pentru anul 2016, com­pania intenţionează să înfiinţeze o reprezentanţă în Vietnam, pentru a susţine dezvoltarea afacerilor în Asia de Sud-Est. Producătorul şi-a propus o creştere de 30% a vânzărilor de medicamente în Vietnam în 2016 şi triplarea volumelor până în 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO