Burse - Fonduri mutuale

Anunţ neaşteptat: astăzi începe oferta de vânzare a Transgaz!

Anunţ neaşteptat: astăzi începe oferta de vânzare a...

Autor: Roxana Pricop

04.04.2013, 00:07 1866

Guvernul a aprobat ieri intervalul de preţ pentru oferta Transgaz şi a dat startul celei mai mari vânzări de acţiuni a statului din ultimul an şi jumătate, deşi puţini se mai aşteptau ca oferta să înceapă în aprilie, aşa cum promiseseră guvernanţii la începutul anului.

Oferta începe astăzi şi se încheie pe 16 aprilie, iar preţul de vânzare al acţiunilor este cuprins între un minim de 171 de lei şi un maxim de 230 de lei. Astfel, statul ar putea obţine între 68 şi 91 de milioane de euro din vânzarea acţiunilor.

De rezultatul ofertei Trans­gaz depind şi deciziile guvernului privind viitoarele oferte ale statului, deşi ministrul delegat al energiei Constantin Niţă spune că privatizările vor continua pe tot parcursul acestui an.

„Prin oferta Transgaz începem un proces de privatizare care va continua pe parcursul întregului an. Luna viitoare urmează Nuclearelectrica, în septembrie va fi Romgaz şi Complexul Energetic Oltenia, dar şi Hidroelectrica dacă va ieşi din insolvenţă până la 1 iulie“, a declarat Niţă ieri, la Bursa de Valori Bucureşti, cu ocazia lansării ofertei Transgaz.

Cu siguranţă că guvernul nu va fi mulţumit dacă va obţine un preţ mult mai mic decât cel actual de pe bursă, de 213,5 lei, chiar dacă preţul minim fixat este cu 20% mai mic. În decembrie 2007, statul a vândut 10% din Transgaz pe bursă la preţul de 191,92 lei/acţiune.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO