Burse - Fonduri mutuale

APAPR: Am discutat cu premierul Ciucă despre majorarea contribuţiei pentru Pilonul II de pensii private de la 3,75% la 4,25% în 2023 şi la 4,75% în 2024. Alte teme, listări la Bursa de la Bucureşti şi accesul la deciziile de pensionare

APAPR: Am discutat cu premierul Ciucă despre majorarea...

Autor: Liviu Popescu

10.02.2022, 00:00 432

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit miercuri, 9 februarie 2022, cu Asociaţia Pensilor Administrate Privat din România (APAPR), cea care reuneşte administratorii de pensii private Pilon II din România, cei cu active de aproximativ 90 mld. lei, adică economiile pentru bătrâneţe ale milioane de salariaţi.

Din partea APAPR la întâlnirea de la Palatul Victoria au participat Mihai Bobocea (purtător de cuvânt APAPR), Radu Crăciun (preşedinte APAPR şi CEO BCR Pensii) şi Andreea Pipernea (vicepreşedinte APAPR şi CEO NN Pensii).„Discuţia cu prim-ministrul şi aparatul său de experţi s-a concentrat pe cele 3 teme referitoare la Pilonul II din jalonul pe care guvernul îl are de bifat pentru PNRR în trimestrul I din 2022”, spune Mihai Bobocea pentru ZF.

„În primul rând, creşterea contribuţiei virate la Pilonul II de pensii - aici noi am propus o creştere de la 3,75% în prezent la 4,25% în 2023 şi 4,75% în 2024, pentru ca finanţele publice să absoarbă treptat efortul bugetar necesar”, adaugă el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO