Burse - Fonduri mutuale

Apatie pe Bursa de la Bucureşti în cea mai aglomerată şedinţă. Şapte companii din prima ligă bursieră şi-au publicat joi rezultatele la nouă luni

Apatie pe Bursa de la Bucureşti în cea mai aglomerată...

Autor: Tibi Oprea

15.11.2019, 00:07 1047

Bursa de la Bucureşti a consemnat joi o şedinţă apatică, cu stagnare sau cu variaţii mici pentru preţurile acţiunilor şi cu lichiditate scăzută, deşi, surprinzător, rezultatele la nouă luni ale companiilor din prima ligă bursieră au fost în general unele pozitive.

Integratorul de servicii medicale MedLife a raportat pentru primele nouă luni un profit net de peste două ori mai mare faţă de aceeaşi perioadă din 2018 (5,7 mil. lei), producătorul de gaze naturale Romgaz şi-a majorat profitul net cu 19% (1,1 mld. lei), Nuclearelectrica, operatorul cen­tralei de la Cernavodă, a realizat un profit în urcare cu 30% (415 mil. lei), transportatorul naţional de ţiţei Conpet Ploieşti a avut un rezultat net cu 14,6% mai mare (50 mil. lei), iar Digi Communications şi-a majorat profitul net cu 15% (114 mil. lei).

Astfel, bursa românească s-a aflat joi în teritoriul roşu, în contextul în care indicele principal BET a scăzut cu 0,38%, după ce investitorii au tranzacţionat acţiuni în valoare de 23,3 milioane lei, rulaj cu 6,8% mai mic faţă de ziua precedentă şi sub media acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO