Apetitul investiţional în România, la pământ: Doar 460 de euro per capita se duc în România în fonduri de investiţii, de patru ori mai puţin ca la unguri

25 oct 2017 Autor: Liviu Popescu

Doar 460 de euro pe capita sunt dirijaţi în România în fonduri de investiţii, de patru ori mai puţin decât în Ungaria (1.990 de euro) şi de 3,7 ori mai puţin decât în Polonia (1.700 de euro), arată calculele OTP Asset Management pe baza datelor Asociaţiei Europene a Fondurilor Mutuale a Societăţilor de Administrare (EFAMA). Gradul scăzut de investiţie al românilor în fonduri de investiţii, considerate a fi cel mai uşor de utilizat instrumente financiare, arată lipsa apetitului investiţional, dar şi lipsa educaţiei financiare. Dar reprezentanţii Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF) sunt optimişti şi consideră că industria fondurilor de investiţii are totuşi potenţial de dezvoltare.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.10.2017

 
Cuvinte cheie:
romania
, scadere
, fonduri de investitii
, maghiari
, pamant
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide