Burse - Fonduri mutuale

Apple sfidează inflaţia, criza, războiul : Acţiunile gigantului american au atins luni un nou maxim istoric de 184 de dolari după o creştere de 47% în 2023, la o capitalizare de 2.900 mld. dolari. Cine ar fi investit 1.000 de dolari în companie în 1980 ar fi avut acum 1,8 mil. dolari

Apple sfidează inflaţia, criza, războiul : Acţiunile...

Autor: Eduard Ivanovici

05.06.2023, 16:58 4065

Acţiunile gigantului american Apple ajungeau la un nou maxim istoric la startul şedinţei de tranzacţionare de luni, 5 iunie 2023, într-o perioadă în care compania se pregăteşte să lanseze noi update-uri şi produse, inclusiv o mult aşteptată cască de realitate mixtă (VR/AR), conform CNBC.

În prima oră a sesiunii de trading de astăzi, acţiunile Apple atingeau 183,65 dolari pe unitate, peste recordul stabilit pe 3 ianuarie 2022. Acţiunile producătorului iPhone-urilor sunt pe plus cu 47% anul acesta, faţă de 27% în cazul Nasdaq Composite.

Capitalizarea Apple se apropia de 3.000 de miliarde de dolari la ora publicării ştirii. Indicii Nasdaq Composite şi S&P 500 se apreciau cu 0,05%, respectiv 0,1%.

Potrivit unor calcule realizate de Forbes, o persoană care ar fi investit în Apple în cadrul ofertei publice de vânzare de acţiuni (IPO) din 1980 ar fi avut în prezent un pachet în valoare de 1,8 milioane de dolari.

Noua cască Apple, asemănătoare unor ochelari de ski, ar permite utilizatorilor să combine „realitatea virtuală” (VR), în care oamenii pot fi complet imersaţi într-o lume digitală, şi „realitatea augmentată” (AR), în care imaginile digitale sunt suprapuse peste lumea reală.

Produsul ar putea marca o nouă serie de investiţii într-o tehnologie care nu s-a ridicat la standardele impuse până acum de industrie. Când Facebook şi-a schimbat numele în Meta în octombrie 2021, compania atras tot mai mult interes către produsele VR/metaverse. Însă de atunci, vânzările şi timpul de utilizare au fost sub aşteptările gigantului, sugerând că marile companii de software VR mai au de lucrat pentru a crea produse de succes.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO