Burse - Fonduri mutuale

Apple sparge un nou record pe bursă: Acţiunile companiei americane au închis şedinţa de tranzacţionare la maxim record pentru a şasea oară în iunie

Apple sparge un nou record pe bursă: Acţiunile...

Autor: Alex Ciutacu

24.06.2020, 12:12 519

Acţiunile Apple au închis şedinţa de tranzacţionare de marţi la un nou maxim record, în contextul în care analiştii au salutat intenţia companiei de a introduce procesoare custom în Mac şi de a trece spre o integrare mai cuprinzătoare a sistemelor de operare cu care lucrează producătorul, potrivit MarketWatch.

Astfel, acţiunile Apple au încheiat şedinţa de marţi cu o creştere de 2,13%, la un preţ de 366,53 dolari per acţiune, reprezentând al şaselea maxim record atins în luna iunie.

Compania a înregistrat o creştere de 63% pe bursă în ultimele trei luni, în timp ce indicele Dow Jones a experimentat un avans de 41%.

Analiştii au aplaudat marţi dimineaţă discursul reprezentanţilor Apple prezenţi la conferinţa pentru WWDC pentru dezvoltatori – în cadrul căreia compania a prezentat viitoarea actualizări software pentru mai multe produse şi a confirma zvonurile conform cărora Apple plănuieşte să introducă propriile cipuri de silicon în Mac-urile pe care le va lansa în următorii ani.

„Poate cel mai important lucru din acest eveniment a fost reasigurarea că Apple conduce în continuare inovaţia şi se îndreaptă spre noi moduri de a utiliza tehnologia hardware şi software”, a scris Wamsi Mohan, analist în cadrul Bank of America, care a stabilit o ţintă de preţ de 390 de dolari pentru acţiunile Apple.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO