Burse - Fonduri mutuale

Apple trece de 900 de miliarde de dolari capitalizare, după publicarea rezultatelor la nouă luni. Compania valorează astfel de cinci ori cât produce România într-un an

Apple trece de 900 de miliarde de dolari capitalizare,...

Autor: Liviu Popescu

06.11.2017, 00:04 319

Gigantul american Apple a depăşit estimările de vânzări în al treilea trimestru şi se îndreaptă spre un an mai bun decât era anticipat, ceea ce a trimis acţiunile gigantului american la noi recorduri. 

Vineri acţiunile Apple au crescut pe bursa de la New York cu 3,5% la 174 de dolari şi au dus capitalizarea companiei la 891 mld. dolari. Dar în cursul zilei aceasta urcase chiar la 900 mld. dolari, un record istoric.

Spre comparaţie, Produsul Intern Brut al României este de circa 180 mld. dolari, ceea ce înseamnă că Apple valorează de cinci ori mai mult decât produce întreaga economie românească într-un an.

Veniturile pentru al patrulea trimestru fiscal al Apple, care includ cele din lansarea iPhone 8 la sfârşitul lunii septembrie, au crescut cu 12% comparativ cu anul trecut, la 52,6 miliarde de dolari.

În total, Apple a vândut 46,7 milioane de iPhone-uri trimestrul acesta, în creştere cu 3% faţă de anul trecut. Câştigul per acţiune a urcat de 24%, la 2,08 dolari, iar venitul net a crescut cu 19%, la 10,7 mld. dolari. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO