Burse - Fonduri mutuale

Aquila, cea mai recentă mare listare de la bursa românească, angajează BRK Financial Group ca market maker

Aquila, cea mai recentă mare listare de la bursa...

Autor: Eduard Ivanovici

14.12.2021, 18:42 241

Aquila Port Prod (AQ), cel mai mare jucător de pe piaţa de distribuţie a bunurilor de larg consum, a declarat la Bursa de Valori Bucureşti că, în vederea susţinerii lichidităţii acţiunilor emise la tranzacţionare pe Piaţa Reglementată a BVB, a încheiat un contract de servicii de market making cu BRK Financial Group în data de 13 decembrie.

Durata contractului este de un an, cu posibilitatea de prelungire.

Aquila a încheiat primele nouă luni ale anului cu venituri de 1,3 miliarde de lei, în creştere cu 19% faţă de aceeaşi perioadă din 2020, şi un profit net de 43,8 milioane de lei, plus 21%.

Compania a încheiat la sfârşitul lunii noiembrie o ofertă publică iniţială (IPO) în cadrul majorării de capital social aprobată de acţionari la Adunarea Generală a Acţionarilor din 1 septembrie. Aquila este evaluată în prezent la 1,1 miliarde de lei.

Acţiunile BRK Financial Group (BRK), singurul broker listat la bursa locală, au crescut cu 240% în 2021, pe fondul unor tranzacţii de 115 milioane de lei. Capitalizarea ajunge la 94 de milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO