Burse - Fonduri mutuale

Cum arată marile companii de la Bursa de la Bucureşti la trei săptămâni de la începerea războiului în Ucraina: de la minus 31% la plus 5%. Indicele BET are minus 8,2%. 20 mld. lei s-au evaporat în trei săptămâni. Scăderile au fost însă şi mai abrupte la un moment dat

Cum arată marile companii de la Bursa de la Bucureşti...

Autor: Liviu Popescu

18.03.2022, 00:07 3187

De la izbuc­nirea con­flic­tului armat în Ucraina, prin trimiterea de trupe ruseşti în aşa-zisa operaţiune specială de delimitarizare, în urma căruia autorităţile au raportat mii de victime şi milioane de refugiaţi ucraineni, Bursa de la Bucureşti a scăzut cu 8% prin prisma indicelui BET, iar 20 mld. lei s-au evaporat din capitalizarea totală.

Însă au fost şi zile în care scăderile erau la ordinea zilei în mare parte din cauza lipsei cumpărătorilor, care estimau că volatilitatea sălbatică atât de la Bucureşti cât şi de pe pieţele externe va continua, şi intrau astfel cu bani cash în anticiparea unor alte scăderi.

Din structura indicelui principal BET, din rândul celor 19 companii, ZF a iden­tificat scăderi în cele trei săptămâni scurse din 24 fe­bruarie 2022 încoace la 14 com­panii, de la -31% pentru Purcari la -1% pentru Conpet, în timp ce creşterile sunt cuprinse între 1% pentru Transelectrica la 5,2% pentru Bursa de Valori Bucureşti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO