Burse - Fonduri mutuale

Cum a arătat prima săptămână la Bursa de Valori Bucureşti a dezvoltatorului imobiliar One şi cum a fost situaţia altor mari listări: tranzacţii de 29 mil. lei, peste Romgaz, BRD, TeraPlast, Purcari. Acţiunile ONE au deschis săptămâna la 2,14 lei pe unitate şi au închis-o la 1,94 lei, echivalentul unei scăderi de 9,3%

Cum a arătat prima săptămână la Bursa de Valori...

Autor: Liviu Popescu

22.07.2021, 11:00 614

♦ BET, plus 1,3% într-o mare de roşu pe bursele europene.

 Din 12 iulie şi până pe 16 iulie, adică prima săptămână la Bursa de la Bucureşti a dezvoltatorului imobiliar One United Pro­perties (ONE), investitorii au tranzacţio­nat acţiuni de circa 29 milioane de lei, peste unele companii din structura indicelui principal, precum TeraPlast Bistriţa (14,4 mil. lei), Romgaz (11,6 mil. lei), Purcari (10,3 mil. lei).

Astfel ONE s-a poziţionat pe locul doi în clasamentul celor mai lichide companii săptămâna trecută, primul loc fiind ocupat de Banca Transilvania (44,2 mil. lei).

Pe de altă parte, preţul unei acţiuni ONE a deschis săptămâna trecută la 2,14 lei pe unitate, pentru ca şedinţa de vineri să fie încheiată la 1,94 lei, echivalentul unei scăderi de 9,3%. Spre comparaţie indicele principal BET a urcat cu 1,3%, evoluţie susţinută în mare parte de acţiunile TLV, care au avut un plus de 2,4% având totodată şi ponderea cea mai mare în structura indicelui.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO