Burse - Fonduri mutuale

Arctic Stream a semnat un acord cadru pe trei ani în valoare de circa 35 mil. euro cu un client din sectorul public

Arctic Stream a semnat un acord cadru pe trei ani în...

Autor: Tibi Oprea

06.07.2022, 18:35 492

Arctic Stream (AST), furnizor de servicii în domeniul tehnologiilor şi echipamentelor de comunicaţii, a anunţat la Bursa de Valori Bucureşti încheierea, în data de 5 iulie 2022, a unui contract sub forma unui acord cadru a cărui valoare se ridică la 34,9 milioane de euro, adică depaseşte 10% din cifra de afaceri netă a ultimelor situaţii financiare încheiate.

„Valoarea totală a acordului cadru este reprezentată de preţurile pentru cantităţile maxime estimate de produse ce vor fi livrate şi achiziţionate de beneficiar în baza unor contracte subsecvente ce vor fi semnate în conformitate cu contractul cadru. Având în vedere dificultăţile de producţie/livrare care încă se manifestă la nivel mondial, nu ne aşteptăm ca acest contract cadru (prin eventuale contracte subsecvente) să aibă o influenţă semnificativă asupra anului financiar în curs”, notează compania într-un raport publicat la BVB.

De asemenea, compania menţionează că semnarea fiecărui contract subsecvent aferent acordului cadru, ce va reprezenta o comandă fermă din partea beneficiarului, va fi notificată către toate părţile interesate în cazul în care valoarea acestuia va depăşi 10% din cifra de afaceri a anului financiar încheiat anterior.

Durata contractului este de 36 de luni, iar clientul este unul din sectorul public, însă compania nu îl menţionează. Obiectul acordului reprezintă furnizarea de echipamente de comunicaţii.

Arctic Stream a încheiat primul trimestru din 2022 cu un profit net de 900.000 de lei, dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul creşterii veniturilor cu peste 150%, la 10,8 milioane de lei (2,17 milioane de euro), potrivit raportului financiar trimestrial.

Compania are 82,4 mil. lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 66,1% de Dragoş-Octavian Diaconu. Acţiunile AST înregistrează o scădere de 18% în acest an, pe fondul unor tranzacţii de 7 milioane de lei, conform datelor BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO